середа, 26 листопада 2014 р.

Офіційно!



 Упровадження Державного стандарту
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.04.2011  № 462 «Про затвердження Державного стандарту початкової загальної середньої освіти» у 2014/2015 навчальному році 1-4 класи загальноосвітніх навчальних закладів переходять на навчання за новими програмами для учнів 1–4 класів загальноосвітніх навчальних закладів з якими можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України за адресою: www.mon.gov.ua. Навчання в старших класах загальноосвітніх навчальних закладах буде здійснюватися за Державними стандартами затвердженими постановою Кабінету Міністрів України 23.11.2011  № 1392 «Про затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти», яка розміщена за адресою www.mon.gov.ua.
Звертаємо увагу на нові Типові навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня (Наказ Міністерства від 29.05.2014 №664) розроблені на виконання Закону України «Про загальну середню освіту» та постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1392 «Про затвердження Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти».
З 1 вересня ми знову повертаємося до системи, до якої навчальний заклад, і батьки мають право вибору: вивчати чи не вивчати другу іноземну мову. Тобто, є типовий навчальний план – додаток № 10 – для української школи з вивченням двох іноземних мов. Є типовий навчальний план для української школи з вивченням мови національних меншин – додаток № 12. І типовий навчальний план з вивченням лише однієї іноземної мови.
Нагадуємо, що   адміністрація школи не може приймати  рішення про запровадження чи скасування вивчення тієї чи іншої іноземної мови одноосібно.  Усі пропозиції мають виноситися на обговорення і узгоджуватися з батьками. А рішення батьківських зборів розглядатися і затверд00жуватися педагогічною радою за наявності відповідного кадрового забезпечення.

Немає коментарів:

Дописати коментар